NOVA AMBASADA ROG

Januar je bil slab mesec. Nekega jutra smo se zbudili in izvedeli, da je občina začela z rušitvijo Roga in naše Ambasade. Rog je bil dober kraj, tam smo lahko spoznali mnogo ljudi, vsi so bili prijazni in nihče se ni obremenjeval z našo vero ali narodnostjo. Ampak občina je vzela ta kraj in uničila sanje mnogih, tako Slovencev kot beguncev.

Znotraj Roga smo imeli en prostor. Reklo se mu je Ambasada Rog. Ta prostor je bil odprt vsak dan, tam smo imeli sestanke, ali pa smo samo sedeli in se pogovarjali z ostalimi, delili naše probleme in tudi naše lepe trenutke. Tja sem hodil vsak dan in sem spoznal mnogo ljudi, ki so postali moja nova družina. Ko je bila Ambasada porušena, sem bil zelo žalosten. Zbal sem se, da bomo šli vsak svojo pot in da bom izgubil to skupnost. Res je kazalo, da bo tako, nismo se več mogli videvati, nismo imeli več prostora za sestanke.

Potem pa smo imeli en sestanek na domu enega izmed prijateljev. Vsi smo povedali, da potrebujemo nov prostor, saj si ne moremo predstavljati življenja v Sloveniji brez Ambasade. Začeli smo iskati nov prostor. Če je kdo videl kako prazno hišo, je povedal ostalim in smo šli pogledat. Imeli smo tudi sestanke, kjer smo se pogovarjali o iskanju.

Po dveh mesecih smo končno našli nov prostor. Je velik in lep in vsi smo veseli, da imamo spet Ambasado. Uredili smo prostor in ga prepleskali, da je bolj prijazen in udoben. In zdaj smo spet nazaj skupaj, lahko skupaj sedimo, se pogovarjamo, jemo, imamo sestanke. Za razliko od prej moramo zdaj plačevati najemnino in plačujemo jo vsi skupaj, begunci in Slovenci. Tudi drugi ljudje podpirajo naš nov prostor, celo ljudje iz držav kot so Kanada in Japonska so nam poslali nekaj denarja da lahko plačamo najemnino. Prej mnogi nismo imeli službe in nam je Ambasada pomagala glede različnih stvari. Zdaj pa delam in želim pomagati Ambasadi, da lahko skupaj pomagamo novim ljudem. Kar hočem povedati je, da če si begunec ali Slovenec in nas želiš podpirati, lahko klikneš na stran za donacije in rad bi se tudi zahvalil vsem, ki nas že podpirate in zaradi katerih smo lahko sploh najeli ta prostor in hvala vsem za zanimanje za naše delo.

Naiem

https://doniraj.ambasada-rog.si/