Stop genocidu v Palestini: Govor

Govor s tiskovne konference Stop genocidu v Palestini, ki je bila v petek, 21.5.2021, v Ljubljani in jo je brutalno prekinila policija (slovenski prevod iz angleščine):

Živjo,

Najprej se želim zahvaliti vsem, ki so danes prišli izraziti podporo Palestincem in kritiko izraelskemu terorizmu.

Sram naj bo vsakogar, ki podpira Izrael, kajti to, kar se dogaja v Palestini je genocid in zločin proti človeštvu.
Želim vedeti, česa so krivi nedolžni ljudje, ki so bili pobiti v zadnjih dveh tednih, česa so krivi otroci, ki jih je ubila teroristična izraelska vojska?

Zoperstaviti se moramo terorizmu, kajti vsako palestinsko življenje je pomembno in se mora zdeti pomembno vsakemu (so)človeku.
Vsak Palestinec, ki je danes tukaj, ima v Gazi družino in vsako noč, odkar se je začelo izraelsko bombardiranje, lahko samo molimo, da se nikomur nič ne zgodi.

Počutimo se jezni in nemočni, da ne moremo ničesar storiti, in samo predstavljajte si, kako smo se počutili, ko smo videli, da se je slovenski premier odločil, da bo javno podprl Izrael in njegove zločine ter izobesil njihovo zastavo na vladno stavbo.

Predstavljajte si, da je vsak del vašega življenja pod nadzorom Izraelskega terorja – kontrolne točke, nenehen strah, dostop do pitne vode in morja, dostop do zdravstva in izobraževanja, pravica do potovanja in celo do obstoja.

Predstavljajte si, da nekdo potrka na vaša vrata, se odloči, da vas vrže iz vaše hiše, kjer živite že več generacij in jo zasede.
Palestinci iz samoobrambe mečejo kamenje, Izraelci pa odgovarjajo z bombami in ubijejo stotine ljudi. In nekateri ljudje in politiki še vedno stojijo za Izraelom in pravijo, da se imajo pravico braniti. Bombardiranje otrok v njihovih domovih ni samoobramba, temveč terorizem in genocid! Ne moremo dihati od leta 1948, ko je bil Izrael ustanovljen s pomočjo Evrope, ki pravi, da se zavzema za človekove pravice in Amerike, ki pravi, da se zavzema za svobodo.
Koliko nas mora še umreti?

Za konec bi rad rekel še to – Izrael nas neprestano terorizira od dneva, ko smo se rodili, pobili so preveč naših družin in prijateljev. Toda nikoli niso uspeli ubiti naše želje po uporu in osvoboditvi Palestine, ravno nasprotno – naredili so jo še močnejšo!
Zavzeti se moramo za svoje pravice, Jeruzalem je glavno mesto Palestine in Palestina bo svobodna od reke do morja!

X, Palestina

(foto Komunal 2.0)