GORI MORIA! GORI LIPA! GORI POSTOJNA!!!

Septembra je zaodmevala novica, da je v plamenih sramotno begunsko taborišče Moria v Grčiji, ki je bilo zaradi slabih razmer že dolga leta na udaru hudih obtožb o kršenju človekovih pravic. Njegovi prebivalci so v obupu sami podtaknili ogenj, da bi se lahko rešili iz tega simbola zavožene migrantske politike Evrope, ki ne uspe zagotoviti niti osnovnega dostojanstva ljudem na begu.

V tem tednu smo pretreseno spremljali novice o hudem požaru, ki je uničil begunski kamp Lipa v Bosni in Hercegovini. Tudi ta je bil posledica obupa ljudi, ki prestradani in premraženi v hudi balkanski zimi umirajo na pragu Evrope.

Danes pa smo prejeli novico, da je zagorelo tudi v Centru za tujce Postojna, ki že od začetka svojega obstoja opravlja funkcijo razčlovečenja tujcev in vestno skrbi, da na slovenskih tleh ne bi obstala nobena tuja noga. Že mesece zaprti ljudje so v Centru izpostavljeni psihičnemu terorju in zlorabam, zaradi hudih duševnih stisk, ki jih utrpijo, pa so samopoškodovanja in poskusi samomorov del njihovega vsakdanjika.

NEHUMANA KONCENTRACIJSKA TABORIŠČA BODO GORELA, DOKLER NE BODO ODPRAVLJENA!!!