Hvala!

Najlepša hvala vsem, ki ste pomagali pri zbiranju sredstev za kosovsko družino in sirskega begunca! Če imate možnost in še niste, znova delimo link za donacije in zgodbo njihovega boja:

“Pozor! Na vas se obračamo za direktno podporo, ki jo žrtve birokratskega terorja potrebujejo za preživetje med dolgimi pravnimi postopki.

Gre za sirskega begunca, ki je v Sloveniji že od leta 2014, zdaj pa se na sodišču bori proti deportaciji in je v tem času ostal brez vsega, ter za tričlansko družino s Kosova, ki je tu že od leta 2002 in je prav tako zaradi sramotnih upravnih in sodnih odločitev ostala brez sredstev za preživetje.

V obeh primerih gre za škandalozno ravnanje države, ki brez smiselnih argumentov sankcionira najbolj ranljive prebivalce in prebivalke. Ti nikakor ne pristajajo na takšno obravnavo in so se pripravljeni boriti do konca – pri tem jim pomaga tudi zastopnik in nekdanji ustavni sodnik Matevž Krivic, ki je sprožil ustrezne pritožbe na sodiščih.

Toda do odločitev nas ločijo še meseci, socialna stiska pa postaja vse hujša in presega možnosti individualne pomoči. Tu je potrebna pomoč širše skupnosti.

Vaši prispevki bodo šli naravnost za kritje stroškov bivanja prizadetih oseb.”

Pomagajmo tovarišem v stiski!