VEČKRAT TEPEN

Zaprt sem v Centru za tujce v Postojni. Tukaj sem bil že večkrat tepen. Prvi incident se je zgodil enkrat oktobra malo po 12h. Poskušal sem izkoristiti čas, v katerem imamo na voljo uporabo interneta, da sem po telefonu govoril s svojo ženo. Ob 12h je k meni pristopila socialna delavka in zahtevala, naj pogovor prekinem. Rekel sem ji, da je nujna zadeva in prosil za še 2 minuti. Odšla je v spodnje nadstropje in kmalu so od tam prišli štirje policisti. Glave so imeli pokrite z maskami, da se jim ni videlo obrazov, le oči. Odpeljali so me v mojo sobo in me začeli tepsti. Eden me je zelo močno sunil v prsa, drug v rebra. Na obeh mestih imam še vedno močne bolečine, en zob pa je zlomljen. Mislim, da imam tudi zlomljena rebra. Po tem so me odvlekli v samico, kjer sem bi zaprt tri dni.

Drug incident se je zgodil nekaj dni kasneje, situacija je bila podobna. Prijatelj mi je odstopil enega izmed računalnikov, da sem lahko opravil nujne pogovore (tudi tu smo omejeni na zgolj 2 uri dnevno). Želel sem nekaj dodatnega časa in okoli tega smo se znova kregali, pri čemer pa nisem nikogar napadel ali ogrožal, le sedel sem za računalnikom. Tokrat je z ostalimi policisti pristopil tudi vodja, na sebi je imel kamero. Odvedli so me v drugo sobo, kjer so me potisnili na tla in me tam začeli tepsti s palicami. Potem so me zaprli v samico. Ne razumem zakaj je potreben takšen odziv.

Na hitro me je pregledal zdravnik iz Centra za tujce, ki je zgolj povedal, da ni hujših poškodb. Vendar to ne drži, še vedno imam hude bolečine v prsih in rebrih, težave imam tudi z dihanjem, kot bi imel astmo. Zelo sem vznemirjen in prestrašen, zdaj pa mi kot nalašč ves čas grozijo s samico. Grozijo mi tudi, da me bodo odpeljali na Hrvaško in da bom tam “že videl, kaj mi bodo naredili policaji”.
Brez tabletov zaradi bolečin pa sploh ne morem zaspati.

Menim, da te takšno obnašanje do mene rasistično in ponižujoče. Ničesar nisem naredil, da bi si zaslužil tovrstno obravnavo, človek sem, ki išče mednarodno zaščito, to pa ni zaščita ampak mučenje.

Morsli Abdelkarim