Geodet

Moje ime je Crescent Banyakiranwa, prihajam iz Burundija. V Slovenijo sem prišel s svojo družino in smo zaprosili za azil zaradi nevarnosti v domači državi. Moja družina smo jaz, moja žena in najinih šest otrok. Živimo v azilnem domu v Logatcu. 

V Burundiju sem delal kot geodet topograf, ves čas sem bil na terenu, delal sem na projektih za izgradnjo cest. V Sloveniji sem se zaposlil kot čistilec, saj še ne govorim dovolj dobro jezika, da bi se lahko zaposlil v svojem poklicu. Upam, da se bom kmalu naučil dovolj dobro in da bom lahko delal v profesiji, v kateri sem domač. 

Žal nas je hitro po moji zaposlitvi doletela realnost. Kot prosilci za azil nismo upravičeni do subvencije vrtca, zato bi morali za otroke plačevati polno ceno, česar pa si ne moremo privoščiti. Zato sva se z ženo odločila, da bo ona delala, jaz pa bom z otroci. Tako da zdaj žena dela, jaz pa sem zadolžen za otroke, tiste, ki bi morali biti v vrtcu. Ne moremo jih puščati same v azilnem domu, saj so še premajhni. Trenutno delam kot čistilec v azilnem domu, kar je dobro, saj sem blizu svojih otrok. 

Kar si želim za prihodnost je predvsem to, da bi moji otroci zaključili šolanje in pridobili izobrazbo. Želim si, da bi lahko prispevali k razvoju te države in da bi bili tukaj lepo sprejeti. 

Crescent Banyakiranwa, Burundi

#Tukaj_smo

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*