Kako sem odprl popravljalnico koles…

Kar zgodilo se je

Rad imam kolesa. Rad jih vozim, rad jih popravljam in skrbim zanje. Tam kjer sem odraščal, smo imeli dobro vreme 12 mesecev na leto, zato sem se lahko vozil vse dneve in noči. Zjutraj sem se s kolesom odpeljal na delo, po službi pa sem šel z njim naokorg in se zabaval s prijatelji.

Že od mladih nog sem delal v garaži. Popravljal sem hladilnike, pralne stroje, klime in kolesa. Moji prijatelji so se začeli zadrževati v garaži, kjer sem delal, in me prositi za nasvete, kako naj popravijo svoja kolesa. Pa sem jih učil. Bilo je zabavno, imeti okoli sebe prijatelje in skupaj popravljati kolesa.

Odkar živim v Sloveniji, sem imel malo priložnost uporabljati svoja znanja, ki sem jih dobil z delom v garaži. Včasih sem pomagal fantom v azilnem domu, ampak odkar sem dobil status ne živim več tam. Pa tudi orodja nisem imel. Zato sem pred nekaj meseci v Ambasadi Rog vprašal, če mi lahko pomagajo. Našli so mi majhno sobico v Tovarni Rog in spremenil sem jo v delavnico za popravljanje koles. Pomagali so mi tudi drugi prijatelji. In zdaj lahko končno spet počnem tisto, kar sem počel prej. Včasih mi ljudje donirajo stara pokvarjena kolesa, ki jih potem skupaj popravimo in podarimo tistim prijateljem, ki jih potrebujejo. Vesel sem, da lahko popravljam kolesa in pomagam ljudem.

L., Eritreja