Gladovne stavke v Centru za tujce se nadaljujejo

Prejeli smo novo obvestilo prosilcev za azil, ki protestirajo proti priporu v Centru za tujce z gladovno stavko. Po uspešni stavki sredi oktobra je to že druga zapored v istem mesecu. Tovrstni upori ne presenečajo, saj se praksa arbitrarnega zapiranja tujcev s strani MNZ nadaljuje. Tako so zapisali prosilci za azil:

“Smo skupina migrantov, ki smo zaprti v taborišču Postojna, sploh ne vemo zakaj. Že pet dni gladovno stavkamo. Zahtevamo, da nas premestijo v odprti kamp, kjer nam gibanje ne bo omejeno na rešetke. Stavkali bomo, dokler si ne izborimo svobode.

V taborišče so nas zaprli zaradi biznisa, ker za to dobijo denar od Evropske unije.

Naša zahteva je, da nam omogočijo normalne pogoje kot ostalim prosilcem za azil in da nas nastanijo v azilni dom. Svoboda za vse!”

…………………

ENG

HUNGER STRIKES IN THE CENTER FOR FOREIGNERS CONTINUE

We have received a new statement from asylum seekers who are protesting against their detention in the Center for foreigners with a hunger strike. After a successful strike by detainees earlier in October this is already the second such action in one month. Such revolts are not surprising, as the practice of arbitrary detention of foreigners from the Ministry continues. This is what they wrote:

“We are a group of migrants who are locked in the camp in Postojna, we don’t even know why. We have been on hunger strike for 5 days now. We demand to be moved to the open camp, where our movement will not be restricted behind prison bars. We will continue to strike until we get our freedom.

They locked us here for business reasons, because they get money from the European Union.

We demand normal conditions be given equally to all asylum seekers and be moved to the asylum home. Freedom for all!”

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*