TUKAJ SMO! – protest proti deportacijam in razdruževanju družin

Slovenska vlada nas je šokirala z dvema krutima odločitvama.Najprej je beguncem, ki smo se zatekli v Slovenijo po varnost, potem ko so nas s Hrvaške dobesedno pregnali nasilni policisti, odrekla zaščito in nas vrača v roke nasilnežem. Tako se bodo v prihodnjih tednih in mesecih zgodile množične deportacije beguncev.

Potem nas je presenetila z odločitvijo, da ne bo spremenila dela Janševega zakona o tujcih, s katerim bodo mnogi družinski člani tujih delavcev izgubili dovoljenja za bivanje. Podobno kot so na upravnih enotah nekoč izbrisali tisoče prebivalcev, bodo birokrati danes ločili tisoče naših družin.

Vlado smo na vse to opozarjali, a smo naleteli na gluha ušesa. Niso jih zanimale niti nehumane bivanjske razmere v azilnih domovih, niti primeri izkoriščanja na delovnih mestih. Kot da ne bi obstajali. Javnosti govorijo, da nam hočejo pomagati pri integraciji. Mi pa vemo, da nas hočejo izgnati, ali pa nas potisniti na rob družbe.To se ne bo zgodilo.V torek 28.3.2023 ob 17h se bomo zbrali, da vladi podamo jasno sporočilo:

Tukaj smo!
Tu spadamo!
Smo del družbe!
Smo del prihodnosti!
Hočemo prispevati k Sloveniji!
Potrebujemo pa dostojno in pravično obravnavo!
In spoštovanje naših osnovnih človekovih pravic!
In stali bomo skupaj enotno!

Pozivamo vse prebivalce, predstavnike organizacij, medijev in civilne družbe, da se nam solidarno pridružite na shodu. Le skupaj lahko preprečimo nove izbrise.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*