S solidarnostjo preprečili deportacijo

Danes smo z iniciativo prosilcev za azil in številnimi podporniki ustavili deportacijo dveh naših tovarišev! Youssef in Ghislain, ki naj bi ju zjutraj policija odpeljala na Hrvaško, in ki sta se v imenu vseh beguncev izpostavila, da bi opozorila na nevzdržno politiko deportacij, sta še vedno tu z nami!

To ne bi bilo možno brez pogumne podpore vseh, ki ste bili ob 7ih zjutraj z nami pred azilnim domom. Borci in borke različnih kolektivov, sindikatov in organizacij, ki so nas prišli podpreti, so pokazali, kaj v praksi pomeni solidarnost. Še posebej je treba izpostaviti vse, ki so se bili pripravljeni prikleniti z Youssefom in Ghislainom. Irfanu, Aleksandri, Heleni in Nataši smo dolžni globok poklon.

Veseli smo tudi dejstva, da vse več politikov, funkcionarjev in novinarjev prepoznava, da je ta deportacijski režim nedopusten. Žal pa je danes še vedno manjkalo političnega poguma, da bi se dokončno zavezali k odpravi vračanj na Hrvaško in omogočili prosilcem za azil ostati tu. Prav tako odločevalci niso našli poguma, da bi zagotovili dolgoročno varnost Youssefu in Ghislainu. Zato se naš boj ne končuje. In zato jim bomo v naslednjih dneh in tednih še naprej pomagali, da ta pogum najdejo.

S takšno solidarnostjo ne moremo izgubiti, zato gremo pogumno naprej!

Amnesty Slovenije , Delavska svetovalnica, Civilna iniciativa izbrisanih, APL [A] Infoshop , Glosa – sindikat kulture in narave, CEDRA, Parada ponosa, Zadruga Urbana , Fuck borders, Zavod Bob in drugi…

Foto: Črt Piksi

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*