Plesen in stenice

Spodnji posnetek je iz azilnega doma Porin v Zagrebu. Tja MNZ in sodišča z dublinskimi odločbami pošiljajo ljudi, ki v Sloveniji zaprosijo za azil. Na posnetku je jasno razvidno, da so vzmetnice plesnive, v njih pa bivajo posteljne stenice.

Plesen sicer povzroča hude in trajne posledice na človekovo zdravje (lahko povzroči brazgotinjenje pljuč in poškoduje naše notranje organe, ožilje, kožo, vpliva pa tudi na reproduktivne organe in plodnost). Stenice s svojimi ugrizi močno ogrozijo fizično in psihično zdravje, saj izzovejo težke alergijeske reakcije in paranojo.

Vsi ljudje, ki pridejo čez Hrvaško, poročajo o hudem nasilju in ponižujočem odnosu hrvaških policistov, o onemogočenem dostopu do azilnega postopka ali o slabih razmerah v azilnem domu.

MNZ in sodišča pritrjujejo obstoju policijskega nasilja, vendar pravijo, da hrvaški azilni sistem dosega z zakonodajo predpisane evropske standarde. To seveda ne drži iz več razlogov, eden izmed njih pa je tudi človeku nedostojna in zdravju škodljiva namestitev prosilcev za azil. Če pa kdo meni drugače, mu priporočamo, da preživi svoj poletni dopust v hotelu Porin, 14 dni brezplačnega bivanja v postelji s plesnijo in stenicami, in kasneje poroča, da gre za primerno namestitev, v kateri lahko ljudje dostojanstveno pričakajo odgovore o svojih življenjskih usodah.

Ponovno vas vabimo, da podpišete peticijo proti deportacijam v takšne razmere:https://www.peticija.online/ustavimo_deportacije…

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*