Deportacije dobrih delavcev

Pozdravljeni,

Sem Amine, prihajam iz Alžirije, prišel sem pred šestimi leti. Tukaj sem si poskušal vzpostaviti življenje in sem ves čas iskal delo, vendar nisem dobil dovoljenja za delo, ker so mi zavrnili azil, zato mi je bilo zelo težko. Sploh zato, ker imam veliko znanja, izkušenj in talentov, s katerimi bi lahko tukaj marsikaj delal.

Vem, da Slovenija potrebuje delavce, mi prosilci za azil pa smo životarili z 18 evri žepnine na mesec, ki smo jih dobili od azilnega doma. Veliko bolje bi bilo, če bi nam takoj dali delovno dovoljenje in bi lahko že od začetka skrbeli sami zase, si plačevali najemnino in kupovali hrano.

Zdaj končno lahko delam, saj sem dobil dovoljenje za bivanje. To, kar bi lahko počel že 6 let, pa mi ni bilo dovoljeno.

Slovenija potrebuje tuje delavce. Imam veliko prijateljev, ki imajo pogodbe in ki delajo. A ko dobijo negativ, izgubijo delovno dovoljenje in jih deportirajo. Mislim, da bi bilo bolj smiselno, da bi nas obdržali, saj smo že dobro vključeni. Nima smisla, da bi nas deportirali in namesto nas pripeljali druge ljudi iz drugih držav. Mi smo že tukaj. Če smo dobri delavci, zakaj bi potem morali nas odsloviti in pripeljati na naše mesto nove ljudi?

Mohamed Amine Bouahi

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*