Mirno, tiho in varno

Naj se najprej predstavim. Moje ime je John Kennedy. Prihajam iz vzhodnega dela Nigerije, kjer so ves čas konflikti in kjer ljudje vsak dan izgubljajo življenja. Že od majhnega sem si zaradi tega želel, da bi živel v kakem mirnem koncu sveta. Predstavljal sem si, da bi lahko živel na Irskem, tam se mi je zdelo mirno, tiho in varno. Potem sem prišel do Slovenije in videl, da je tudi tukaj tako, kot sem sanjaril v otroštvu.

V Nigeriji sem delal kot tovornjakar in kot električar. Zdaj sem zaposlen v skladišču v Šparu. Ne vem, kako naj vam razložim, ampak vsak dan sem vesel, ko se zbudim in grem na delo. Rad imam svoje delo, čeprav je fizično naporno. Rad sem namreč zaposlen, da pozabim na vse grozne stvari, ki so se mi v življenju zgodile. Zadovoljen sem, da živim v okolju, kjer ne rabim vsak dan skrbeti, ali bom zvečer živ ali mrtev.

Želim si, da bi lahko imel varno in mirno življenje. Rad bi delal še naprej in živel normalno, kot drugi prebivalci te dežele in prispeval k njenemu blagostanju.

Ne želim se vrniti na Hrvaško. Tam sem bil izpostavljen hudemu šikaniranju. Tam sem doživel podobne stiske, kot sem jih doma in zaradi česar sem pobegnil.

John Kennedy Ezama

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*