Le nekaj razlogov

Iskanje miru in varnosti po različnih evropskih državah je bilo zanimivo doživetje, ampak ko sem se ustalil in začel delati v Sloveniji, je bilo, kot da so se mi uresničile sanje. 

Opisal bom Slovenijo kot zlato deželo Evrope. Moja izkušnja je, da so me tukaj sprejeli z odprtimi rokami in da s tujci ravnajo dostojanstveno. To pravim zato, ker sem kot prosilec za azil kmalu pridobil delovno dovoljenje in pričel delati v BTCju, kar je bila najboljša stvar, ki se mi je zgodila v življenju. Želim se zahvaliti Sloveniji za to priložnost. Razlogi za mojo hvaležnost pa so naslednji:

1. Depresija je izginila: Preden sem prišel sem in začel delati, sem bil že dolgo časa depresiven. Po izkušnjah v drugih evropskih državah sem se počutil kot odvečen človek, življenje je bilo osamljeno, revno in brez perspektive. Kljub temu, da sem delovno sposoben človek, so me povsod tretirali, kot da sem breme.

2. Finančna svoboda: Zdaj lahko plačujem svoje račune in sam skrbim zase. To je zame zelo pomembno, saj ne želim biti v breme in ne želim, da me družba vidi kot breme.

3. Družbena odgovornost: Dolžnost vsake odrasle in delovno sposobne osebe je plačevanje davkov, saj je rast vsakega gospodarstva in obstoj socialne države odvisna predvsem od obdavčitve. Zato sem vesel, da lahko na svoj majhen način prispevam h gospodarstvu in dobrobiti Slovenije.

4. Družbene vibracije: Na delovnem mestu imam veliko prijateljev in sem v dobrih odnosih s svojimi šefi. S prijatelji se velikokrat družimo tudi izven delovnega mesta in gremo skupaj na kavo ali v kak klub. Družabno življenje je zelo pomembno za integracijo. Prijatelje imam iz najrazličnejših držav – od Slovenije pa do Indije.

5. Preprečevanje kriminala: Brezdelni um je hudičeva delavnica, pravi afriški pregovor! Delo zaposluje um s pozitivnimi mislimi, zato sposobnim odraslim svetujem, naj delajo in se izogibajo kriminalu.

Toliko je razlogov, zakaj bi morali ljudem omogočiti delo in z delom tudi možnost legalizacije oziroma pridobitev dovoljenja za bivanje, a naštel sem jih le nekaj. 

Še enkrat, hvala Slovenija!

Echefule Ikechukwu Oliver, Nigerija

#Tukaj_smo

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*