Podpora sindikatu TUŠ

Delavci izražamo podporo in globoko spoštovanje do borbe naših tovarišev in tovarišic iz Sindikata Tuš in drugih sindikatov, ki se borijo proti izkoriščevalski politiki trgovskih velepodjetij.

Goljufije z regresom in s potnimi stroški, premeščanje v oddaljene poslovalnice, poigravanje z delovnim časom ter porazna razlika med osnovno in minimalno plačo so simptomi večje bolezni, ki jo imenujemo kapitalizem. Na lastni koži smo izkusili situacije, ki jih opisuje Sindikat Tuš. Sami se najpogosteje znajdemo v skladiščih trgovskih velepodjetih, kjer izkoriščani in slabo plačani pakiramo izdelke, ki jih potlej prodajajo tudi tako izkoriščane in premalo plačane delavke v trgovinah.

Naša borba ni naperjena proti nižjim poslovodjam, temveč proti velikim šefom, ki požrešno jemljejo profite od našega dela, s katerim mi zagotavljamo preživetje družbe. Odlično se spomnimo, kdo je delal v času prvega in drugega vala: trgovci, skladiščniki in tovarniški delavci ter mnogi drugi, ki jih je situacija na delovnem trgu prisila v nehumane delavske razmere v času koronakrize. Od velikih šefov ne pričakujemo zahvale za naše trdo delo.

Naše tovariše in tovarišice iz Sindikata Tuš podpiramo, ker smo tudi sami delavci, ki so prepoznali kronično pomanjkanje delavskih pravic, ki vodi samo v mezdno suženjstvo. Spoznali smo pa, da je velikih šefov razmeroma malo. Če se delavci in delavke solidarno združimo, ni vrag, da bo naša volja prevladala nad voljo kopice ljudi, ki črpajo profite kot kapitalistične pošasti. Zato le pogumno naprej.

Proletarci vseh dežel, združimo se!

Ambasada Rog

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*