Rad bi dobil priložnost

Ime mi je Youssef, prihajam pa iz Maroka. Imam diplomo iz tehnologije in informatike, delal sem v več različnih podjetjih, ki so izdelovala recimo čokolado, svetilke, plastiko in pohištvo, na koncu pa sem bil dlje časa zaposlen na področju mednarodnega uvoza in izvoza. Potem pa se mi je zgodila huda nesreča, v kateri se mi je poškodovala hrbtenica. Dve leti sem bil priklenjen na posteljo in se nisem mogel premikati. Ko sem okreval, sem zaradi težav in težke situacije zapustil Maroko.

Zdaj je že pet let, odkar sem odšel. Dve leti sem bil v Turčiji, eno leto v Srbiji, zdaj sem eno leto v Sloveniji, eno leto pa sem porabil za samo pot. To potovanje je bilo izjemno težko. Najhujše je bilo v Turčiji, kjer je policija kot mafija. Podobno je bilo na Hrvaškem.

V Sloveniji se počutim dobro in varno. Imam veliko prijateljev, ki me povabijo domov na večerjo. Zaposlen sem v restavraciji in sem zelo vesel, da sem po dolgi bolezni in še daljši poti lahko začel spet delati. Rad bi ostal tukaj, vendar se bojim, da me slovenska vlada ne bo želela sprejeti. Trikrat so me želeli deportirati na Hrvaško, zdaj sem končno lahko zaprosil za azil. Ne vem, kako bo z mojimi papirji. Rad bi dobil priložnost, da ostanem v Sloveniji in razveseljujem ljudi s svojim kuhanjem in pomagam z drugim znanjem, ki ga imam.

Youssef Elalaoui, Maroko

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*